7 redenen waarom moderne architectuur slecht is

waarom moderne architectuur slecht is

Er is een lange geschiedenis van mensen die een hekel hebben aan moderne architectuur. Veel mensen zijn er zelfs van overtuigd dat het niet geschikt is voor het milieu. Maar waarom is dit het geval?

1. Vanwege de ideeën die het vertegenwoordigt.

Het probleem met moderne gebouwen is dat ze vaak veel ‘ideeën’ bevatten die mensen niet begrijpen. Dit komt doordat de meeste architecten te veel focussen op hun ontwerpen en niet genoeg op de functionaliteit van het gebouw.

Een ander probleem is dat deze ontwerpen zo repetitief zijn. De enige manier om ze er goed uit te laten zien, is door veel verschillende stijlen en materialen te gebruiken. Dit is de reden waarom de meeste gebouwen die tegenwoordig in de Verenigde Staten worden gebouwd, op deze manier zijn ontworpen.

2. Omdat het gebaseerd is op kapitalisme en geld.

Kapitalisme is een economisch systeem dat degenen beloont die goederen en diensten aan klanten leveren, in plaats van de mensen die ze bezitten. Dit is de reden waarom zoveel commerciële en winkelgebouwen zijn gebaseerd op moderne ontwerpen.

3. Omdat het eenvoudig te bouwen is.

Moderne architectuur is een stijl die voortkwam uit technische vooruitgang en nieuwe bouwmethoden in het begin van de 20e eeuw. Door deze vooruitgang konden architecten constructies bouwen die dunner en lichter waren en minder muren hadden dan eerdere stijlen. Ze konden ook grote glasoppervlakken bevatten en waren bevrijd van de noodzaak om te vertrouwen op zware, dragende muren om hun gewicht te dragen.

4. Het is goedkoop om te bouwen.

Modernistische gebouwen zijn over het algemeen goedkoop te bouwen omdat ze zijn gebouwd met behulp van geprefabriceerde betonnen vormen en andere materialen die op massaproductieschaal kunnen worden geproduceerd. Dit maakt ze betaalbaarder dan andere stijlen.

5. Ze zijn vaak gemaakt van niet-recyclebaar materiaal.

De meeste moderne gebouwen zijn gemaakt van niet-recyclebare materialen, wat betekent dat ze niet recyclebaar zijn en veel vervuiling veroorzaken. Dit is een groot probleem in onze huidige samenleving.

6. Het is een slecht idee om er in te wonen.

Hoewel het waar is dat veel mensen moderne gebouwen haten, is dat niet de enige reden waarom ze slecht zijn. Het is ook belangrijk om te onthouden dat deze structuren met een doel worden gebouwd. Of het nu voor commerciële doeleinden is of voor residentieel gebruik, het is een structuur die wordt gebouwd voor mensen.

7. Het is geen humane manier om in een gebouw te wonen.

Het is geen goed idee om in een gebouw te wonen dat geen gevoel heeft voor verhoudingen en schaal. Het is geen goed idee om in een stedelijke ruimte te wonen die verstoken is van samenhang, warmte en verbinding met de omgeving.

8. Het is een slecht idee om de excentrieke wil van een architect op te leggen aan het publiek.

Het is verkeerd om het publiek een excentrieke wil op te leggen, of het nu om kunst of architectuur gaat. Dit geldt met name als het gaat om architectuur, omdat de fysieke ruimtes waarin mensen leven een directe weerspiegeling zijn van wie we zijn als samenleving.

Uiteindelijk moeten we begrijpen dat moderne architectuur niet de enige vorm van kunst in onze cultuur is. We moeten beseffen dat architectuur mooi kan zijn, en zelfs nuttig voor onze samenleving, en dat het niet lelijk hoeft te zijn. Als we dat doen, zullen we beter in staat zijn om te herkennen wanneer het tijd is voor onze samenleving om te evolueren.

Previous post Hoe u de juiste tafellamp kiest voor uw buitendecoratie
Next post Een feest voor de zintuigen in Kitchen 747 in Roseville, Californië