Flos wandlampen: Verlichting op geheel nieuwe hoogtes

Introductie

Flos is een toonaangevende naam in verlichting en staat bekend om zijn innovatieve en prachtige designs. Maar wat maakt Flos wandlampen zo bijzonder? In dit artikel duiken we dieper in op de wereld van Flos wandlampen en ontdekken we waarom ze zo populair zijn geworden.

De geschiedenis van Flos

Flos werd opgericht in 1962 door Dino Gavina en Cesare Cassina in Italië en heeft sindsdien de wereld van verlichting veranderd. Flos heeft altijd gestreefd naar het creëren van innovatieve en functionele designs door samen te werken met de meest gerespecteerde ontwerpers ter wereld. Flos heeft zijn aanwezigheid in de verlichtingsindustrie versterkt door in 1971 de beroemde ontwerper Pier Giacomo Castiglioni aan te trekken. Castiglioni’s samenwerking met Flos resulteerde in enkele van de meest iconische verlichtingsontwerpen van het merk, waaronder de Arco-vloerlamp en de Taccia-tafellamp.

Wat maakt Flos wandlampen zo speciaal?

Flos wandlampen zijn niet alleen functioneel, maar ook visueel aantrekkelijk. Ze zijn voorzien van een doordacht ontwerp en zijn vervaardigd met hoogwaardige materialen. Flos wandlampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen om aan de behoeften en voorkeuren van verschillende klanten te voldoen. Bovendien zijn Flos wandlampen eenvoudig te installeren en onderhouden, waardoor ze geschikt zijn voor zowel particuliere als commerciële toepassingen.

Flos foglio wandlamp

Een van de populaire Flos wandlampen is de Flos Foglio wandlamp. Het is ontworpen door Tobia Scarpa in de jaren ’60 en is sindsdien een van de meest iconische ontwerpen van Flos geworden. De wandlamp heeft een abstracte vorm die doet denken aan een vel papier dat is gevouwen en gebogen om een ​​structuur te creëren. De Flos Foglio wandlamp is verkrijgbaar in verschillende kleuren om te voldoen aan verschillende interieurstijlen. Het heeft ook een dimmer om de helderheid van het licht aan te passen en de sfeer van de kamer te bepalen.

Flos IC wandlamp

Een andere geweldige Flos wandlamp is de Flos IC wandlamp, ontworpen door Michael Anastassiades. Het ontwerp van de Flos IC wandlamp is geïnspireerd op de balans tussen een bol en een staaf. De wandlamp heeft een glazen bol die rust op een slanke stang. De Flos IC wandlamp geeft een warm en diffuus licht, waardoor het perfect is voor het creëren van een ontspannen sfeer in de kamer. Het is verkrijgbaar in verschillende maten en afwerkingen, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous post Lipsy Feather Lamp: Elegantie met een Vleugje Zachtheid
Next post Plafonnier Araignée IKEA: Een unieke en stijlvolle manier om je huis te verlichten