Hoe een dimmer voor een tafellamp te kiezenh

table lamp dimmer switch

Een tafellampdimmer is een soort lichtschakelaar waarmee je de lampen van je tafellampen kunt dimmen. Het is een eenvoudige manier om sfeer toe te voegen en sfeer te creëren in uw kamer. Door een dimmer voor een tafellamp te gebruiken, krijgt u de perfecte hoeveelheid verlichting voor elke taak in uw huis.

Hoe een dimmer voor een tafellamp te kiezen

Een van de belangrijkste aspecten van tafellampen is de grootte en vorm. Het hebben van een te kleine of te grote lamp kan je tafel er onevenwichtig uit laten zien en kan ook afleiden van het algehele ontwerp van je kamer. Een korte lamp is ideaal voor een kleinere tafel, terwijl een hoge lamp het beste is voor grotere tafels.

De hoogte van uw tafellamp

Het wordt aanbevolen dat een tafellamp niet hoger is dan 1,5 keer de hoogte van het oppervlak waarop hij staat. Dit betekent dat een lamp niet hoger mag zijn dan 147 centimeter. Je moet er ook voor zorgen dat de diameter van de lampenkap niet meer dan vijf centimeter groter is dan de breedte van het oppervlak. Dit zorgt ervoor dat de kap niet buiten de rand van het oppervlak uitsteekt, waardoor deze topzwaar wordt.

Hoe u de maat van uw lampenkap kunt bepalen * Bepaal eerst wat het doel van uw lamp is. Is het voor taakverlichting of voor sfeerverlichting?

*  Ga je voor het laatste, overweeg dan een gloeilamp met een lager wattage. Dit vermindert het energieverbruik en kan u op de lange termijn geld besparen.

De vorm van uw tafellamp* Er zijn veel verschillende vormen voor tafellampkappen. Ze kunnen rond, vierkant, ovaal, rechthoekig of andere vormen hebben. Het is een goed idee om er een te vinden die lijkt op de vorm van de voet van uw lamp, aangezien u met bepaalde vormen de lampenkap dichter bij de muur of ander meubilair kunt plaatsen.

Stoffen kappen* Het materiaal waarvan de lampenkap van een tafellamp is gemaakt, kan een zeer belangrijke overweging zijn, omdat het het algehele uiterlijk van de armatuur kan maken of breken. Een donkergekleurde lampenkap kan uw lamp er bijvoorbeeld donkerder en dramatischer uit laten zien, terwijl een witte of eierschaalkleurige stoffen kap de kamer kan opfleuren en het licht van de lamp kan weerkaatsen.

Je moet ook rekening houden met het materiaal van de basis als je een stoffen kap gebruikt. De voet van sommige tafellampen is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zodat je de kleur kunt kiezen die bij je interieur past.

Je moet ook rekening houden met de afstand van je tafel tot de voet van je lamp, omdat dit van invloed kan zijn op hoe goed je lamp je kamer verlicht. Je moet voorkomen dat de voet van de lamp te ver van je tafel af staat, omdat dit een afleiding kan zijn en ervoor kan zorgen dat de kamer donker aanvoelt.

Previous post Kleine rode lampenkappen: Verlichting met persoonlijkheid
Next post Mini LED spotlights: kleine maar krachtige verlichtingsopties