Scandinavisch keukenontwerp 2019: de nieuwste trends en innovaties

De Scandinavische keuken is de laatste jaren enorm populair geworden. De stijl is te herkennen aan de minimalistische en functionele elementen die in het ontwerp worden gebruikt. Het kleurenpalet dat wordt gebruikt is meestal neutraal en de materialen zijn duurzaam en hebben een natuurlijk karakter. In dit artikel zullen we de nieuwste trends en innovaties in het Scandinavische keukenontwerp van 2019 bespreken.

Minimalistische ontwerpen

Minimalisme is een fundamenteel kenmerk van Scandinavische keukens en blijft in 2019 populair. Een strak en minimalistisch ontwerp creëert een rustgevende en ontspannen sfeer die perfect is voor een keuken. Een van de meest populaire elementen van minimalistische keukens zijn open planken en kasten zonder handgrepen. Het geeft de keuken een schone en ongecompliceerde uitstraling en benadrukt de functionaliteit van de ruimte.

Natuurlijke materialen

Scandinavisch keukendesign heeft een uitgesproken aardse esthetiek. Natuurlijke materialen zoals hout, steen en keramiek worden veelvuldig gebruikt in het ontwerp. Deze materialen geven een gevoel van warmte en gezelligheid en worden vaak gecombineerd met witte accenten. Zwart en wit zijn kleuren die vaak worden gebruikt in Scandinavische keukens en geven een strak contrast met natuurlijke materialen zoals hout en steen.

Kleuraccenten

In 2019 zien we een trend naar meer kleurgebruik in Scandinavische keukens. Hoewel de basiskleuren nog steeds neutraal zijn, worden kleuren zoals pastelblauw, diepgroen, okergeel en terracotta gebruikt om visuele accenten toe te voegen. Deze accenten kunnen terugkomen in accessoires zoals stoelen, textiel, kasten en vloerkleden. Op deze manier kan de keuken wat kleur en persoonlijkheid krijgen zonder afbreuk te doen aan de minimalistische esthetiek.

Smart Kitchens

Het is 2019, dus het is geen verrassing dat slimme keukentoestellen een belangrijke rol spelen in het Scandinavische keukendesign. Slimme apparaten zoals koelkasten met touchscreens, instellingen voor thuisapparatuur en inductiekookplaten zijn niet alleen functioneel, ze dragen ook bij aan een minimalistisch en modern design. Slimme verlichting en luidsprekers zijn andere slimme oplossingen die zijn opgenomen in de keukenontwerpen van 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous post Hanglampen voor de eetkamer: stijlvolle pendant verlichting voor de perfecte ambiance
Next post Grote plafondlampenkap voor het creëren van een ruimtelijke sfeer (Large ceiling shade voor het creëren van een ruimtelijke sfeer)