Lente lampen

veerlamp

Een Spring lamp is een klassiek ontwerp met een unieke uitstraling en functie. Het wordt gekenmerkt door een buisvormige metalen arm die een cirkel creëert die lijkt op een spiraalveer. Deze lamp is ontworpen om architectonische impact aan interieurs toe te voegen. Er zijn verschillende merken van deze stijl lamp beschikbaar.

Midgard is een van de meest iconische merken in de wereld van bureaulampen. Ze zijn gespecialiseerd in vijf verschillende ontwerpen, waaronder de Bauhaus TYP 113 directionele lamp en de veergebalanceerde TYP 550 modulaire serie. Naast deze ontwerpen produceren ze ook een heruitgave van de legendarische Spring-balanced Lamp.

De balansarmlamp is een soort licht dat klassieke mechanica gebruikt om het licht in bijna elke positie te laten bewegen. Het heeft een lampkop, twee verbonden armen en een standaard. Deze onderdelen worden door wrijving bij elkaar gehouden.

Een ander kenmerk van deze lamp is het feit dat hij uit zichzelf kan draaien. Daarom wordt het vaak gebruikt in ruimtes met beperkte mobiliteit. Door het licht te laten plaatsen waar je het wilt, biedt deze lamp een stijlvol alternatief voor conventionele verlichtingsoplossingen.

Spring is verkrijgbaar in twee verschillende maten. Het medium formaat is een perfecte keuze voor woonruimtes. Het grotere formaat is daarentegen geschikt voor restaurants en co-working spaces. Beide versies hebben een kap met een diameter van 14 inch, die is bevestigd aan een drieweg CFL-lamp.

De lente is in veel musea te zien geweest, waaronder het Museum of Modern Art. Het werd gemaakt door Edouard-Wilfrid Buquet in 1927. Tegenwoordig maakt het ontwerp deel uit van de collectie van het museum.

De Spring lamp kan aan de muur of aan het plafond worden gemonteerd. Het heeft een grote halfronde metalen lampenkap met een contrasterende opaalwitte diffusor. Als de lamp brandt, ontstaat er een gloei-effect, wat behoorlijk opvalt.

Het is verkrijgbaar in zwart en wit gepoedercoat metaal of in een klemontwerp. Om de look af te maken, zijn de tinten geplateerd in een messing afwerking. Afhankelijk van het model kan er een lamp van 75 watt of 40 watt in de kap geplaatst worden.

Spring Copenhagen is een Deens merk. De focus van het bedrijf ligt op kwaliteit en goed licht. Hun armaturen zijn UL-gelabeld. Alle lampen worden handmatig in elkaar gezet in Hamburg, Duitsland. Ze gebruiken regionaal geproduceerde afvalstromen om hun armaturen te vervaardigen. Elk armatuur wordt getest voordat het de fabriek verlaat.

De Sprig lamp is een compacte fluorescentielamp die bedoeld is om te gebruiken als hang- of vloerlamp. Het unieke ontwerp is geïnspireerd op de groei van planten. De lamp wordt geleverd met een accessoirepakket, waaronder een elektriciteitssnoer, een inschroefbare uitlaat en een huls met schroefdraad. Voor een meer economische aanpak kunnen gebruikers een set kopen met een inschroefbaar elektrisch snoer en een stekker.

Een veergebalanceerde bureaulamp was te zien in de korte Pixar-film Luxo Jr. uit 1986. Datzelfde jaar introduceerde Curt Fischer, oprichter van het bedrijf Midgard-lampen, zijn gepatenteerde verstelbare arm voor aan de muur. Hij was ook een pionier op het gebied van gericht licht.

Previous post Een tafellamp kiezen in de buurt van je bed
Next post Kerst 2023 Feiten en tradities