WireLine – klassieke beste ontwerpen maken in 2022

Kan een verlichtingsfabrikant die al 60 jaar klassiekers maakt nog nieuwe trucjes hebben WireLine?

Een eenvoudig, beknopt en openhartig item is vaak in lijn met “wat je ziet is wat je krijgt”, zonder enige overbodige versiering en niet een paar noodzakelijke elementen.

Formafantasma Design Studio heeft voor Flos – WireLine een speelse, eenvoudige en verfijnde lamp ontworpen.

Dit licht lijkt de ultieme vereenvoudiging te hebben bereikt, met alleen buizen en draden, en geen andere franje.

Formafantasma Design Studio

Hoofd Design Studio Formafantasma, ontwerpersduo Andrea Trimarchi en Simone Farresin met de nieuwe WireLine collectie voor Flos.

Ontwerpduo Andrea Trimarchi en Simone Farresin, directeuren van Design Studio Formafantasma, wilden de vaak over het hoofd geziene elektrische draad gebruiken als het belangrijkste ontwerpelement in de lamp.

Creatieve verlichting – WireLine

Eerder ontwierpen ze voor Flos in 2018 een onconventionele lichtarmatuur, de WireRing. Op basis van bovenstaand ontwerpconcept schetst WireLine de vorm van de lamp verder met draden, en gebruikt de draad als element dat de esthetiek en expressie van de lamp in de ruimte bepaalt.

De zeer drapeerbare WireLine kan alleen worden gebruikt of in verschillende vormen worden gecombineerd.

Formafantasma gebruikt een pure, geestige en artistieke ontwerpmethode om de kenmerken van Flos’ innovatieve mix van technologie en emotie, industriële productie en vakmanschap te benadrukken, waarbij de kern van industrieel ontwerp wordt gepresenteerd in de vorm van kunstinstallaties.

Bij het ontwerpen van de WireLine hebben de twee ontwerpers de draad van de lamp platgedrukt tot een flexibele rubberen band die in lengte kan worden aangepast, er twee elektrische draden in verwerkt en deze een secundaire rol gegeven naast het geleiden van elektriciteit.

Draden hangen aan het plafond en bevatten op elegante wijze een transparante buis van borosilicaatglas met een elegant gegroefd ontwerp gemaakt door een complex extrusieproces, en de buis is uitgerust met LED-verlichting, die een eenvoudig en uniform licht uitstraalt.

De draden zijn afgeplat tot een flexibele rubberen band die in lengte kan worden aangepast

“We hebben deze materialen gekozen om een ​​interessant contrast te creëren tussen de industriële textuur van rubber en de complexe look en feel van glas”, leggen Trimarchi en Farresin uit.

WireLine kan alleen of in combinatie worden gebruikt om geavanceerde en complexe effecten te creëren. Het is heel eenvoudig, laat alleen de noodzakelijke componenten achter, laat het bloot en vertrouw uitsluitend op de lichtbron en draden om de vorm en het uiterlijk van de lamp te schetsen. “

WireLine kan in een enkele lijn worden gebruikt, of meerdere lijnen kunnen worden gecombineerd om complexe effecten te creëren.

“Elke schepper heeft zijn eigen obsessie, en onze obsessie is licht”,

Trimarchi en Farresin zeggen: “We houden van licht dat ontastbaar is maar rijk aan technologie en emotie. LED’s hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop licht wordt ontworpen en gebruikt, en hoe mensen het ervaren.

Deze verandering heeft van licht een baanbrekend veld gemaakt, een van de meest opwindende onderzoeksgebieden in design. “

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous post Ideeën voor het kopen van cadeaus voor Moederdag
Next post Hoe Kies Je De Juiste Slaapkamer Tafellamp?